5. SIMPOZIJ DISTROFIČARA ISTRE - USUSRET ZDRAVLJU, HOTEL HISTRIA, 11. - 13. STUDENI 2008.

Službeni dio simpozija započeo je 11. studenog u 16.00 sati svečanom redovnom izvještajnom Skupština Društva i predstavljanjem rada Zadruge osoba s invaliditetom Istarske županije (upravitelj gospodin Josip Brkljača) i Sindikata osoba s invaliditetom Hrvatske (predsjednica gospođa Ivana Ilić).

pogledaj višeJESENSKA REKREACIJA ČLANOVA U CUKRIĆIMA 20.09.2008. 

Jesenska rekreacija članova u Cukrićima 20.09.2008. 

pogledaj višeREDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA DRUŠTVA

Redovna godišnja sjednica Skupštine Društva distrofičara Istre, održana je 11. studenoga 2008. godine, u prostorijama Hotela Histria u Puli, sa početkom u 16.00 sati

pogledaj više13. HRVATSKI SIMPOZIJ OSOBA S INVALIDITETOM, VUKOVAR, 26. – 28. RUJNA 2008.

13. hrvatski simpozij osoba s invaliditetom, Vukovar, 26. – 28. rujna 2008.

pogledaj više"ZAKLADA ADRIS" ZA ISTARSKE
DISTROFIČARE

U Preporodnoj dvorani (Opatička 18) u Zagrebu, dana 30. siječnja 2008. godine s početkom u 12 sati, održana je svečanost dodjele financijskih sredstava Zaklade Adris. Dobitnicima, nas pedesetak, izabranima između 416 prijava pristiglih na prvi natječaj, dodijeljena su sredstva u iznosu većem od 5 milijuna kuna. Predsjedniku našeg Društva, gospodinu Davoru Komaru, uručena je donacija u vrijednosti od 22.000,00 kuna za prijavljeni projekt Društva ''Integracija mladih distrofičara Istre'' u kategoriji natječaja ''DOBROTA''.

30.01.2008

pogledaj višeNAJ MAMA NA SVIJETU 2007. GOD.

Već tradicionalno odlukom 1. sjednice Predsjedništva Društva naše Društvo distrofičara Istre dodjeljuje godišnju ''ZLATNU PLAKETU ZA NAJBOLJU MAMU NA SVIJETU''.Na prijedlog članova Društva jednoglasnom odlukom, najboljom mamom na svijetu za 2007. godinu, proglašena je gospođa Nafija Osmanović iz Pule.

14.02.2008

pogledaj više


MEĐUNARODNI SAJAM MEDICINE,
FARAMCIJE, LABORATORIJSKE I
REHABILITACIJSKE OPREME

17. svibnja 2007. godine i 29. svibnja 2008. godine na Zagrebačkom velesajmu u Zagrebu u sklopu proljetnih sajmova «Medicine i tehnike», prisustvovalo se okruglim stolovima koji su zajednički organizirali: Povjerenstvo za osobe s invaliditetom Grada Zagreba, Zagrebački gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje i SOIH-a (Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske).

17.05.2007 i 29.05.2008 35.

pogledaj više 


HRVATSKI NACIONALNI DAN OSOBA
OBOLJELIH OD NEUROMUSKULARNIH
BOLESTI

U središtu Pule (Zlatna vrata i gradska tržnica) dvadesetak najhrabrijih i ''najvodootpornijih'' članova našeg Društva, u prepoznatljivim majicama i kapama DDI-a, pokriveni kišobranima i suncobranima dijelili su promidžbene letke i brošure s podacima o prevenciji i problematici naših bolesti i o aktivnostima same naše udruge.

21.05.2008

pogledaj više 


IX.ŠAHOVSKI MEMORIJAL
"STJEPAN BOSAK"

U prostorijama Centra „Dubrava“, prilaz T. Špoljara 2, Zagreb, 31. svibnja 2008. godine (u organizaciji ŠK „Stjepan Bosak“) održan je IX. šahovski memorijal „Stjepan Bosak. Turnir je spomen na jednog od osnivača i prvog predsjednika Udruženja distrofičara Hrvatske (sadašnji Savez društava distrofičara Hrvatske). Naših troje šahista natjecalo se u konkurenciji s dvadesetak natjecatelja - osoba s invaliditetom koji su došli iz raznih udruga i klubova.

31.05.2008

pogledaj više 


SUOI I DDI-AKTIVNOSTI

Nas sedam županijskih udruga koje okupljaju određene dijagnoze invaliditeta, udruženi smo u Savez udruga osoba s invaliditetom Istarske županije. Putem Saveza realiziramo mnogobrojne projekte od zajedničkog interesa. Evo dijela aktivnosti u organizaciji Saveza…

pogledaj više 


DONACIJE DDI-A

pogledaj više 

donacije


REKREACIJA ČLANOVA

pogledajte više 

rekreacija


INFORMATIČKO TEHNOLOŠKI CENTAR
PULA ZA OSOBE S INVALIDITETOM

informatičko tehnološki centar

Nositelj projekta šest IT CENTARA za osobe s invaliditetom i projekta Obrazovanjem do socijalne uključenosti je SOIH – Zajednica Saveza osoba s invaliditetom Hrvatske. Projekte najvećim dijelom financira Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi. Za provedbu projekata u šest gradova Hrvatske (Zagreb, Vukovar, Osijek, Zadar, Split i Pula) Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi odvojilo je više od četiri milijuna kuna što prosječno za Grad Pulu – Istarsku županiju iznosi približno šesto pedeset tisuća kuna. Naše Društvo distrofičara Istre nositelj je projekta za Istarsku županiju.

pogledajte više 


Vodič za OSI u IŽ

vodić za osi Istarske županije