EDUKACIJA OSOBNIH ASISTENATA I KORISNIKA U RIJECI MOBMS

Edukacija korisnika projekta Osobne asistencije iosobnih asistenata obavezan je preduvjet za prijavu projekta Osobne asistencije. Edukaciju provede Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Zajednica Saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH).

19.01.2007

pogledajte više


NATJECANJE U PIKADU I
STOLNOM NOGOMETU U BANI KOD PAZINA

U organizaciji DRUŠTVA TJELENIH INVALIDA Grada Pazina, u Istarskoj konobi «BANI» u Zarečju (u blizini Grada Pazina), dana17. veljače 2007. godine, s početkom u 14,00 sati održan je 2.Otvoreni turnir u Pikadu i stolnom nogometu

17.02.2007

pogledajte više


RIJECKI KARNEVAL

Uživajte u karnevalu…

18.02.2007.


U PULI PRIMOPREDAJA
ELEKTRICNOGA KREVETA DENISU
GAVRANOVICU IZ PULE

Dana 20. veljače 2007. godine (utorak) u 11.00 sati, u prostorijama Društva distrofičara Istre, Maksimijanova 23 (ex. Ribarska), Pula, održana je svečana primopredaja donacije specijalnoga električnoga kreveta i ortopedskog madraca za potrebe našeg oboljeloga člana, Denisa Gavranovića iz Pule.

20.02.2007

pogledajte više


DODJELA ZLATNE PLAKETE NAJ MAMI ZA 2006 JAHOVIĆ ĐULIJI

Već tradicionalno u mjesecu veljači naše Društvo distrofičara Istre dodjeljuje godišnju „ZLATNU PLAKETU ZA NAJBOLJU MAMU NA SVIJETU“.

22.02.2007.

pogledajte više


PRIMOPREDAJA KREVETA ZDENKO DRAGUZET IZ DRAGUZETI

Dana 06.ožujka 2007. godine (utorak) u 12.00 sati, u prostorijama doma obitelji Draguzet održala se svečana primopredaja donacije specijalnoga kreveta za potrebe našeg oboljeloga člana, Zdenka Draguzet iz Draguzeti.

06.03.2007

pogledajte više


OKRUGLI STOL PRAVA I OBAVEZE ZENA OSI U GRADSKOJ KNJIŽNJICI U PULI

U sklopu svečanosti međunarodnoga Dana žena, Društvo distrofičara Istre uz suradnju i potporu Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Istarske županije, Grada Pula i SOIH-a - Zajednice Saveza osoba sa invaliditetom Hrvatske, dana 09. ožujka (petak) 2007. godine, sa početkom u 11.00 sati u prostorijama gradske knjižnice i čitaonice Pula, organizirali smo okrugli stol na temu Prava i obaveze žena - osoba sa invaliditetom.

09.03.2007

pogledajte više


EDUKACIJA O PRIJAVI PROJEKATA NA NATJEČAJU MIZSS

Već drugu godinu za redom Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH u suradnji s Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi zajednički organiziraju Edukacijski seminar na temu što kvalitetnije pripreme za izradu projekata i programa za raspisani Natječaj Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi

15.03.2007

pogledajte više


DONACIJA DIZALICE ZDENKU DRAGUZET

Dana dana 20. ožujka 2007. godine (utorak) u 11.00 sati, u prostorijama doma obitelji Draguzet održala se svečana primopredaja donacije specijalne dizalice za transfer nepokretnih osoba (kolica – krevet –wc – kupaona i ostalo), za potrebe našeg oboljeloga člana, Zdenka Draguzet iz Draguzeti.

20.03.2007

pogledajte više


DAN CENTRA DUBRAVA U ZAGREBU

Na poziv ravnateljice Centra Dubrava gospođe Ružice Bosak prisustvovali smo svečanosti otvaranja INKAZ – a 2007. i obilježavanja DANA CENTRA za odgoj i obrazovanje Dubrava u Zagrebu.

26.03.2007

pogledajte više


OSOBE SA INVALIDITETOM U PROMETU - HEKUP

Trinaest članova Društva organizirano se uključilo u rad okruglog stola 'MOBILNOST KAO LJUDSKO PRAVO U KONVENCIJI UN O PRAVIMA OSOBA S INVALIDITETOM', koji je održan dana 30. ožujka 2007. godine u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. HEKUP jednom godišnje organizira Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske.

30.03.2007

pogledajte više


OSNAZIVANJE ZENA OSOBA SA INVALIDITETOM U ZAGREBU

EDUKACIJSKI TEČAJ OSNAŽIVANJA ŽENA OSOBA SA INVALIDITETOM pod pokroviteljstvom potpredsjednice Vlade RH gospođe Jadranke Kosor, dipl.iur. organizirala je ZAJEDNICA SAVEZA OSOBA S INVALIDITETOM HRVATSKE NAGLASAK NA SOS TELEFON ZA ŽENE S INVALIDITETOM

30.-31.03.2007

pogledajte više


POTPISIVANJE UGOVORA SA OSOBNIM ASISTENTIMA I KORISNICIMA U DDI

Uz prisustvo korisnika projekta Osobne asistencije, osobnih asistenata, Centra za socijalnu skrb Pula, predstavnika i djelatnika Društva, dana 05. travnja 2007. godine (četvrtak) u 11.00 sati, u prostorijama našega Društva distrofičara Istre, Maksimijanova 23 (ex. Ribarska), Pula, održalo se svečano potpisivanje ugovora o osobnoj asistenciji za dvoje naših članova sa najtežim stupnjem tjelesnoga oštećenja - invaliditeta.

05.04.2007

pogledajte više


POVELJA O SURADNJI I PARTNERSTVU

Kulturno umjetničko Društvo «DANICA HRVATSKA» i naše DRUŠTVO DISTROFIČARA ISTRE u zajedništvu sa UDRUGOM SLIJEPIH ISTARSKE ŽUPANIJE, dana 21. svibnja 2007. godine (prostorije DDI-a) potpisali smo zajedničku Povelju o suradnji i partnerstvu triju Udruga. Povelja o suradnji i partnerstvu rezultat je usuglašenih stavova, dosadašnjeg partnerskog odnosa i prijateljske suradnje između potpisnika povelje.

21.05.2007

pogledajte više


DONACIJA KNJIGA ŠKOLAMA

Odlukom Predsjedništva Društva distrofičara Istre, svim knjižnicama osnovnih i srednjih škola i svim Gradskim knjižnicama, Pučkim otvorenim učilištima i ostalim knjižnicama sa područja Istarske županije podijelilo se po dva komada knjige ''Oboreni pesimizam'' (ukupno 92 knjižnice). ''Oboreni pesimizam'' knjiga je autora Branka Bizjaka, rođenog 16. srpnja 1944. godine u Zagrebu. U petnaestoj godini saznaje da boluje od mišićne distrofije.

29.05.2007

pogledajte više


DISTROFIČARI ISTRE NA HIMALAJI

20. kolovoza 2007. godine predstavnici našeg Društva dodijelili su prim. dr. Dubravku Marković, Pročelniku odjela neurologije pri O.B. Pula dvadeset majica sa znakom Društva koje je Dr. Marković kao službeni liječnik prve Hrvatske ženske ekspedicije na Himalaje (osvajanje šestog po visini vrha na svijetu, Cho Oyu - Tirkiznu Božicu - 8.201 metara) odnio sa sobom i time prezentirao naše Društvo u svijetu.

10.08.2007

pogledajte više


SURADNJA S DTI-om GRADA PAZINA

Druženje se održalo u organizaciji DTI-a Pazin 15. rujna 2007. godine na brdašcu pokraj mjesta Cerovlje. Igrali smo šah, briškulu i mnoge društvene igre. Natjecateljsku snagu sveprisutnima dala je Sv. Misa koju je predvodio mjesni župnik. Slijedio je i ručak uz pjesmu i zvuk harmonike.

15.09.2007

pogledajte više


KAMPANJA POTPISIVANJA PETICIJE

26. rujna 2007. godine u centru grada Pule organizirali smo cjelodnevnu kampanju potpisivanja peticije pod nazivom ''Milijun ljudi za osobe s invaliditetom – Dajte svoj glas za Europu prvi kontinent po mjeri čovjeka'' u suorganizaciji našeg Društva, SOIH-a (Zajednice republičkih saveza osoba s invaliditetom) i European Disability Foruma – EDF (Europski forum osoba s invaliditetom). Kampanjom od milijun potpisa koja se provodila diljem Europe željelo se utjecati na donosioce odluka kako bi naša Europa postala ''PRVI KONTINENT PO MJERI ČOVJEKA''.

26.09.2007

pogledajte više 


XII. HRVATSKI SIMPOZIJ OSOBA S INVALIDITETOM

U organizaciji Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske - SOIH i Disabled peoples international Europe - DPI EUROPE u razdoblju od 28. - 29. rujna 2007. godine u Hotelu Miral u Zagrebu održan je XII. Hrvatski simpozij osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanje na temu: ''KONVENCIJA O PRAVIMA OSOBA S INVALIDITETOM – KAKO JE PRIMIJENITI ?''

28 i 29.09.2007

pogledajte više


INTEGRACIJA DISTROFIČARA ISTRE

24. listopada 2007. godine u prostorijama Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi potpisani su ugovori o drugoj godini financiranja trogodišnjeg programa našeg Društva distrofičara Istre, IntegracijA distrofičara Istre, kojeg uz ministarstvo, kao službeni partneri Društva financiraju i Istarska županija i Grad Pula.

24.10.2007

pogledajte više


ŠESTI HRVATSKI SKUP NEUROMUSKULARNIH BOLESNIKA

Organizirano smo učestvovali u radu šestog hrvatskog skupa neuromuskularnih bolesnika u organizaciji Saveza društava distrofičara Hrvatske. Šesti hrvatski skup neuromuskularnih bolesnika o temi «EU - prava, propisi i perspektiva neuromuskularnih bolesnika i vježbe disanja», bio je namijenjen isključivo osobama oboljelima od mišićne distrofije – neuromuskularnih bolesti. Održan je u Zagrebu u Hotelu Holiday 7. i 8. studenog 2007. godine.

07 i 08 .11.2007

pogledajte više


10 GODINA LIONS CLUBA PULA

Lions club Poreč 10. studenog 2007. godine proslavio je 10-tu obljetnicu djelovanja. Za one koji ne znaju Lions klub Poreč dugogodišnji je prijatelj i donator našeg Društva. Lions klub Poreč bio je uz DDI kada su se kupovala specijalna vozila Društva, kombi i karavan vozilo. Kada je trebalo pomoći članovima s ortopedskim pomagalima, pružiti godišnju financijsku pomoć za organizaciju naših simpozija pa i za prijevoz članova, Lions klub Poreč je uvijek bio tu.

pogledajte više


POLIKLINIKA ARS MEDICA - 20.000,00 KN ZA DISTROFIČARE

U prostorijama našeg Društva 14. studenog 2007. godine održala se svečana primopredaja donacije od 20.000,00 kuna od strane poliklinike ARS MEDICA – Društvu, za potrebe naših članova, osoba oboljelih od mišićne distrofije – neuromuskularnih bolesti.

Primopredaju donacije – čeka predstavnicima Društva izvršio je dr. med. Denis Komel spec. Radiolog, ravnatelj poliklinike Ars medica koja djeluje već 7 godina.

14.11.2007

pogledajte više


PISMO NAMJERE O SURADNJI SA GRADOM PULA

Potpisali smo pismo namjere o suradnji sa Gradom Pula u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice Pula u sklopu kampanje povećanja svjesnosti o partnerskoj suradnji pod nazivom ''Mogućnosti izgrađene povjerenjem''.

Pisma namjere sa Gradom Pulom istog su dana potpisale i ostale udruge od interesa za Grad Pulu.

21.11.2007

pogledajte više


REDOVNA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA DRUŠTVA

Redovna godišnja Skupština Društva distrofičara Istre održana je dana 11. prosinca 2007. godine, u prostorijama kongresne dvorane Hotela Villa Letan u Peroju, sa početkom u 15.00 sati.

Predsjednik Društva, gospodin Davor Komar pozdravio je prisutne članove Skupštine i sve goste Skupštine te otvorio redovnu godišnju Skupštinu Društva distrofičara Istre.

11.12.2007

pogledajte više


ODJEL ZA PEDIJATRIJU

Prisustvovalo se na svečanoj dodjeli priznanja Odjelu za pedijatriju pri OB Pula koji je 18. prosinca 2007. godine na osnovi prosudbene komisije Središnjeg koordinacijskog odbora Republike Hrvatske u okviru UNICEF-ovog programa '' ZA OSMIJEH DJETETA U BOLNICI'' proglašen ''PRIJETELJEM DJECE''. Pozvani smo bili iz razloga što je i naše Društvo doprinijelo boljoj kvaliteti Odjela pedijatrije na način da smo istima donirali dva računala u kompletu, dva pisača i TV u boji.

18.12.2007

pogledajte više


OTVORENJE PRODAVAONICE DULCIS

Na veliko zadovoljstvo i sreću svih nas osoba s invaliditetom, Predsjednik našeg Društva distrofičara Istre gospodin Davor Komar, kao «KUM», nove prekrasne specijalizirane Puljankine prodavaonice DULCIS uz veliko mnoštvo uzvanika svečano je otvorio specijaliziranu prodavaonicu Puljanke - DULCIS u centru Pule u Flanatičkoj 7.

29.12.2007

pogledajte više


AKTIVNOSTI KLUBA MLADIH DDI-a

 pogledajte više


DONACIJE DDI-A

pogledajte više


PODJELA ZAHVALNICA

pogledajte više


POSJETE OSNOVNIM ŠKOLAMA

Društvo u sklopu svojih programskih aktivnosti tradicionalno obilježava “Europski tjedan mobilnosti” (16. do 22. rujna) i 03. prosinac – Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Sa ciljem promoviranja, navedenih se dana organizirano unutar jednog školskog sata obilazi učenike nižih razreda osnovnih škola. Društvo također organizirano poziva učenike osnovnih škola na edukacijsko druženje u prostorije DDI-a.

pogledajte više


OSOBNI ASISTENT - PILOT PROJEKT

Osobni asistent produžena je ruka našim oboljelim članovima - korisnicima projekta, i pruža pomoć pri osobnoj higijeni korisnika, održavanju higijene stambenog prostora korisnika, kućanskim poslovima, pomoć u aktivnostima svakodnevnog života ovisno o fizičkim potrebama korisnika, pratnja i pomoć u socijalnim aktivnostima korisnika, te ostale aktivnosti od važnosti i interesa samih korisnika. Edukacija korisnika projekta Osobne asistencije, osobnih asistenata i voditelja projekta obvezan je preduvjet za prijavu projekta Osobne asistencije. Edukaciju provode Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Zajednica Saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH). Korisnici – naši oboljeli članovi, poslodavci su osobnom asistentu i mogu ga u slučaju potrebe zamijeniti. Osobni asistent mora biti nezaposlena osoba sa završenom osnovnom školom i potvrdom o završenom tečaju za njegovatelja ili srednjom stručnom spremom (SSS).

pogledajte više


MAMOGRAFIJA ZA ŽENE S INVALIDITETOM

Na inicijativu našeg Društva – dopredsjednice gospođe Ružice Grabovac, u zajedništvu sa Savezom udruga osoba s invaliditetom Istarske županije, a u suradnji i uz financijsku potporu Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije, tijekom 2007.g. organizirani su mamografski pregledi za sve žene s invaliditetom, članice udruga Saveza.

pogledajte više


POSJETE ČLANOVIMA DRUŠTVA

 pogledajte više

Vodič za OSI u IŽ

vodić za osi Istarske županije