PONOS NAŠ - MEDICINSKI TIM DRUŠTVA

Sa željom da se “odužimo” svim našim članovima medicinskog tima Društva, Predsjedništvo Društva organiziralo je skromni, božićno – novogodišnji domjenak, kao ispriku za sve naše želje i potrebe tijekom godine, kada se naše članove tima koristi na najbolji mogući način.

pogledajte više


PODJELA PAKETA

Kao i svake protekle godine u ovo predblagdansko raspoloženje, naše Društvo pristupa organizaciji nabave i podjele novogodišnjih poklon paketa za naše oboljele članove Društva, osobe koje boluju od mišićne distrofije – neuromuskularnih bolesti.

pogledajte više


NOVOGODIŠNJI PRIJEM KOD ISTARSKOG ŽUPANA I GRADONAČELNIKA PULE

16. prosinca 2005, odazvali smo se pozivu Istarskoga Župana, Gospodina Ivana Jakovčića i Gradonačelnika Grada Pula, Gospodina Valtera Drandića, na druženje uz prigodni božićno – novogodišnji domjenak, na koji su pozvani svi gradonačelnici, načelnici općina, gospodarstvenici, te ostali “visoki” uzvanici sa područja Istarske Županije.


PRIJEM PREDSTAVNIKA KOD DRUŠTVA, KOD PREDSJEDNIKA REPUBLIKE HRVATSKE, GOSPODINA STIPE MESIĆA

Pokušajte zamisliti neopisivi osjećaj putovanja u Zagreb, prolaza kroz kontrole na Pantovščaku, rukovanje i polusatni razgovor sa Predsjednikom. Poziv Predsjednika Republike, potvrda je našeg mukotrpnog humanizma, koji je iz dana u dan sve cjenjeniji, znači da smo na pravom i ispravnom putu i da moramo nastaviti dalje, dalje i dalje.


IZLET PO ISTRI - KLUB MLADIH

22. prosinca 2005, otišli smo sa članovima Kluba mladih, na mali izlet kroz lijepu našu Istru. Razgledavši Pulu, Bale, Poreč i Novigrad, sjatili smo se u starom istarskome mjestu, Žminju, da bi napunili već podosta prazne “akumulatore”, spremni za daljnja “dejstva”.

pogledajte više


VAPAJ POMOĆI ZA OBITELJ RODIĆ

Molimo ljude dobre volje da u hitnom postupku materijalno ili financijski pomognu u adaptaciji kuće Obitelji Rodić - našim članicama Rodić Klari njezinoj kćeri Gosp. Rodić Ireni – oboljelima od progresivne mišićne distrofije.

pogledajte više


 

POGLEDAJTE ZAHVALNICE DONATORIMA I SPONZORIMA


BOŽIĆNO – NOVOGODIŠNJA IZLOŽBA RADOVA KLUBA MLADIH DRUŠTVA DISTROFIČARA ISTRE «LJUBAV I MAŠTA» 07. – 14. PROSINCA 2005

Društvo je u sklopu svoga projekta Klub mladih, koje financira ministarstvo obitelji, izložilo svoje kreacije u suradnji sa Savezom udruga invalida Istarske Županije, čija smo članica. Radovi članova, članica Saveza cijeli su tjedan bili izloženi u prostorijama Gluhih i nagluhih u Puli.

pogledajte više


AKTIVNOSTI KLUBA MLADIH

Postanite i Vi dio Kluba mladih...

pogledajte više


NOVOGODIŠNJI PRIJEM U GRADU PULA 02. PROSINAC 2005

U povodu međunarodnoga dana osoba sa invaliditetom, u gradskoj knjižnici Grada Pule, održan je prijem kod vodećih tijela samoga Grada. Uz gradonačelnika Gospodina Valtera Drandića, dogradonačelnicu Gospođu Vesnu Petrović, pročelnicu našega odjela za rad, zdravstvo i socijalnu skrb, Gospođu Hrelja i svima poznatu našu Gospođu Zoricu Drandić, “koordinatoricu” svih udruga osoba sa invaliditetom sa područja Grada.

pogledajte više


POSJET OSNOVNOJ ŠKOLI ŠIJANA 02. PROSINAC 2005

Dana 02. prosinca, sa početkom u 11.00 sati, naše je Društvo u sklopu aktivnosti svoga “Kluba mladih”, organizirano posjetilo učenike Osnovne škole Šijana u Puli, obilježavajući “Svjetski dan osoba sa invaliditetom”, koji se tradicionalno obilježava od 03. prosinca svake godine. Učenicima škole, predstavili smo rad i aktivnosti našega Društva, ukratko dotakli problematiku nas osoba sa invaliditetom, te podijelili promidžbeni materijal vezan uz Dan osoba sa invaliditetom, ilustriranu knjižica u namijenjenu

pogledajte više


X. HRVATSKI SIMPOZIJ O OSOBAMA S INVALIDITETOM OD 3. DO 5. STUDENI 2005

U organizaciji Zajednice Saveza organizacija osoba sa invaliditetom Hrvatske, u Opatiji “bajnoj”održan je X. Hrvatski simpozij o osobama s invaliditetom, sa temom "Od standardnih pravila do konvencije UN postujuci razlicitost i jednakost osoba s invaliditetom kao ljudsko pravo".

pogledajte više


STRATEGIJA POTPORE I POTICANJA RAZVITKA CIVILNOG DRUŠTVA U REPUBLICI HRVATSKOJ 25. LISTOPAD 2005.g

Predstavnici našega Društva sudjelovali su u prezentaciji i raspravi na temu: »Strategija potpore i poticanja razvoja civilnog društva» u organizaciji Vladinog ureda za Udruge i Istarske županije, koja se održala U ime Vladinog ureda za Udruge koji predvodi predstojnica g. Jadranka Cigelj sa suradnicima, a predavač strategije bio je Josip Jurčević sa suradnicima.

pogledajte više


POMOĆ OBITELJI CRLJENICA 03. LISTOPAD 2005.

03. listopada 2005, odvijala se cjelodnevna aktivnost Društva, vezana za pomoć Obitelji Višnje Crljanica, naše oboljele članice iz Marčane.

pogledajte više


EVROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI 16. RUJAN 2005

Obilježavajući “Evropski tjedan mobilnosti”, koji se tradicionalno obilježava od 16. do 22. rujna svake godine, Društvo je u sklopu aktivnosti svoga “Kluba mladih”, organizirano obišlo učenike osnovnih škola, Buzet, Veli vrh – Pula i Savičenta (središnja Istra).

pogledajte više


POSJET ISTARSKOM ŽUPANU, GOSPODINU IVANU JAKOVČIĆU 15. RUJAN 2005

15. rujna 2005, delegaciju Društva primio je Istarski župan, Gospodin Ivan Jakovčić. U polusatnom razgovoru izrazili smo zadovoljstvo i zahvalu na povjerenju koje nam je ukazano prilikom realizacije “2 SKUPA DISTROFIČARA ISTRE – 23. – 25. Istarske Toplice”, kao pokrovitelja skupa.


DONACIJA KOLICA ZA NAŠU ČLANICU IZ MARČANE 20. SRPNJA 2005

Dana 20 srpnja 2005, zahvaljujući donaciji Gospode Mirjane Miletić iz Pule, našoj članici Crljenici Višnja, koja od svoja ranije mladosti boluje od progresivne mišićne distrofije, dodijeljena su invalidska kolica za lakšu, jednostavniju i bržu pokretljivost.

pogledajte više


HUMANITARNA AKCIJA „ZAJEDNO DO PRISTUPAČNOSTI“ 14. SRPNJA 2005

Društvo Distrofičara Istre organiziralo je humanitarnu akciju pod nazivom „ZAJEDNO DO PRISTUPAČNOSTI” koja je održana u Puli na Portarati (Zlatna vrata)14. srpnja (četvrtak) 2005.g

pogledajte više


2 SKUP DISTROFIČARA ISTRE 24 – 25 LIPANJ 2005

Jedan od važnijih projekata našega Društva ove godine bio je drugi skup distrofičara, na kojem se putem vrhunskih predavača, provela edukacija u svrhu poboljšanja rehabilitacije i kvalitete življenja naših oboljelih članova, te potpora socijalizaciji oboljelih a dakako i njihovih obitelji.

pogledajte više


POSJET MEÐUGORJU 07 i 08 LIPNJA 2005

Bilo je to nezaboravno putovanje koje su nam omogućili, SOIH (Zajednica Saveza osoba sa invaliditetom), INA i ljudi dobre volje.

pogledajte više


PROJEKT OSNAŽIVANJA 09 – 10. SVIBANJ 2005

Budite i Vi dio projekta, osnažite sebe…

pogledajte više


IZBORNA SKUPŠTINA 04. PROSINAC 2004.

Izborna Skupština Društva distrofičara Istre održana je dana 04.prosinca 2004 godine, s početkom u 17.30 sati u prostorijama restorana „Kod Sonje“, Veli vrh, Pula.

pogledajte više


PREUZIMANJE VOZILA ZA UDRUGU!

pogledajte više

IZLETIŠTE SLIJEPIH ISTRE CUKRICI

17. TRAVNJA 2005. Svecano obilježavanje završetka prve faze radova u Cukricima, izletište slijepih Istre, dana 17.travnja 2005, bio je centar svijeta za sve one koji vole i rade sve za bolji život nas osoba sa invaliditetom. Osjecaj u grudima koji su osjecali svi prisutni nemože se opisati jednom rijecju. U zraku je bila prisutna sloga i jedinstvo svih nas zajedno.....

pogledajte više


MEDICINSKI TIM NA PRVOM SASTANKU I DOGOVORU ZA II SKUP DISTROFICARA ISTRE!

pogledajte više

SLUŽBENA PRIMOPREDAJA SPECIJALNOG KOMBI VOZILA DRUŠTVA

Dana 20. prosinca 2005, utorak, sa početkom u 13.00 h, u prostorijama Restorana Sonja, Pula (Veli vrh), održala se službena primopredaja specijalnog kombi vozila, FORD TRANZIT 2,5 TD, prilagođenog za prijevoz osoba u invalidskim kolicima ili krevetu, čiji je ponosni vlasnik naše Društvo.


PREZENTACIJA MASAŽE

14. prosinca 2005, u prostorijama Doma osoba sa invaliditetom, Pula, održana je prezentacija rekreacije u prirodi, u „ISI“ Cukrići, „Povratak prirodi“ koja je održana početkom mjeseca rujna i prezentacija masaže za osobe sa invaliditetom, sa posebnim naglaskom na osobe oboljele od mišićne distrofije – neuromuskularnih bolesti.


SVEČANO OTVORENJE, POČETAK ADAPTACIJE OBITELJSKE KUĆE RODIĆ IZ GRANDIĆI KRAJ BARBANA

Dana 13. prosinca 2005 i službeno su započeli radom a obiteljskoj kući Rodić, u Grandićima 3, Barban. Na samome mjestu događaja odazvale se mnoštvo donatora i sponzora koji su financijski osigurali prvu fazu radova.

pogledajte više


BENUSSI D.O.O. 03. PROSINAC 2005

pogledajte više

HUMANITARNI ROCK N' ROLL KONCERT U ČAST POKOJNOG PREDSJEDNIKA SAVEZA DISTROFIČARA HRVATSKE PROFESORA ŽELJKA KLEPACA

23. LISTOPAD 2005. U organizaciji Saveza društava distrofičara Hrvatske, čija smo i mi članica, naše Društva, organiziran je humanitarni koncert, dana 23. 10. 05. u Tvornici, Šubićeva 2, Zagreb, s početkom u 20,00 sati. Koncert je organiziran u spomen na pok. gosp. Željka Klepača, dugogodišnjeg predsjednika Saveza.

pogledajte više


BIBIĆI, SAVIČENTA OTVORENJE

22. LISTOPAD 2005. 22. listopada 2005 imali smo izuzetnu čast i zadovoljstvo prisustvovati otvorenju prvoga objekta u industrijskoj zoni Bibići kraj Savičente, u vlasništvu Obitelji Dajčić iz Svetog Petra u Šumi, Istra.

pogledajte više


VOLONTIRAM – A NE MORAM

13 – 15. LISTOPAD 2005 Volontiranje, volonterski sektor još uvijek djeluju neobično za dobar dio našeg društva, ali pozitivni primjeri, živost organizacija civilnog društva i entuzijazam mladih volontera govore kako ima nade. Poruka ove konferencije je « Volontiram, a ne moram!» kao odgovor na predrasude i pesimizam.

pogledajte više


EAMDA – EUROPSKI SAVEZ OBOLJELIH OD NEUROMUSKULATORNIH BOLESTI, MIŠIĆNE DISTROFIJE

23-25. RUJAN 2005 Napredak u njezi osoba s neuromuskularnim oboljenjima

pogledajte više


POVRATAK PRIRODI

17. RUJAN 2005 U organizaciji Saveza udruga invalida Istarske Županije čije je i naše Društvo članica, organizirana je rekreacija u prirodi svih članica udruga Saveza. Cjelodnevnim druženjem po prvi puta susreću se i upoznaju, članovi članica Saveza međusobno. Bila je to jedinstvena prilika za sklapanje novih prijateljstava i poznanstva.


LJETNA REHABILITACIJA U ROVINJSKOJ BOLNICI

SRPANJ. KOLOVOZ, 2005 g. Okupajte se i osunčajte zajedno sa nama …

pogledajte više


DRUŽENJE CLANOVA DRUŠTVA TJELESNIH INVALIDA PULA, 16. SRPNJA 2005

pogledajte više

PRIMOPREDAJA PROSTORIJA PODRUŽNICI UDRUGE SLIJEPIH U POREČU

02. SRPANJ 2005 Pogledajte novootvorene prostorije Udruge slijepih Županije istarske Pula

pogledajte više


SMART – PROJEKTI

09. LIPANJ 2005 U organizaciji Riječke udruge SMART(udruga za razvoj civilnoga društva, naša je delegacija prisustvovala cjelodnevnoj edukaciju o javljanju na natječaje, pisanje projekata.

pogledajte više


ZAGREB-JEŽEVO-SISAK

28.-29. SVIBNJA 2005. Naše se Društvo u suorganizaciji sa DTI- Društvo tjelesnih invalida – Pula, odazvalo na poziv Udruga osoba sa invaliditetom distrofije, cerebralne i dječje paralize i osoba sa ostalim tjelesnim invaliditetom Grada Siska na peto tradicionalno druženje osoba sa invaliditetom.

pogledajte više


NACIONALNI DAN OSOBA S NEUROMUSKULARNIM BOLESTIMA

21. SVIBANJ 2005 Predsjedništvo Saveza društava distrofičara Hrvatske, na svoj redovnoj sjednici, održanoj dana 18. listopada 2005. donijelo je odluku o proglašenju Nacionalnog dana osoba s neuromuskularnim bolestima – koji će se obilježavati svake godine 21. svibnja, na dan kada je osnovan i sam Savez Društava distrofičara Hrvatske, što je bilo vodilja za odabir tog dana.

pogledajte više


NACIONALNA KONFERENCIJA “MLADI I DRUŠTVO U TRANZICIJI”

U organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i medugeneracijske solidarnisti, Hrvatskom olimpijskom centru Bjelolasica održana je nacionalna konferencija o mladima i društvu u tranziciji. Cilj konferencije bio je utvrditi kriterije za osnovanje udruga, Udruga mladih, Udruga za mlade i Klub mladih i Nacionalnog Saveza mladih Hrvatske.

pogledajte više


SJECANJE - USPOMENA NA JEDNO DIVNO PRIJATELJSTVO - ŽELJKO KLEPAC 1950./2005. PREDSJEDNIK SDDH OD 1997 – DO 2005

Slucajan susret s oboljelim od mišicne distrofije doveo je Željka Klepaca na celo Saveza društava distroficara Hrvatske. Tako je od 1997. g. njegov predsjednik i osoba koja je kroz svoj stvaralacki rad i veliki humanizam pridonijela prosperitetu Saveza. Time je na najbolji moguci nacin došao do izražaja veliki umjetnik, veliki humanista, borac za prava osoba s invaliditetom, sve u jednoj osobi. Organizirajuci dobrotvorne koncerte za SDDH i tako prikupljajuci potrebna sredstva, postao je zaštitni znak svih distroficara Hrvatske. Za svoj humanitarni rad dobio je puno priznanja, a istaknut cemo najznacajnije odlikovanje, Red Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinske, koje mu je 2003. godine dodjelio predsjednik Republike Hrvatske, gospodin Stjepan Mesic. Svi oni koji su imali tu cast i poznavali našeg Profesora Gosp. Željka Klepac, znaju o kakvoj se osobi radi. Njegovo veselje, njegova gitara, njegov smisao za humor, vedri duh i sve ostalo što je naš Željko bio, nikada nece biti zaboravljeni.

pogledajte više


IZLETIŠTE SLIJEPIH ISTRE CUKRICI

17. TRAVNJA 2005. Svecano obilježavanje završetka prve faze radova u Cukricima, izletište slijepih Istre, dana 17.travnja 2005, bio je centar svijeta za sve one koji vole i rade sve za bolji život nas osoba sa invaliditetom. Osjecaj u grudima koji su osjecali svi prisutni nemože se opisati jednom rijecju. U zraku je bila prisutna sloga i jedinstvo svih nas zajedno.....

pogledajte više


DRUŠTVO PREUZELO DONACIJU SLUŽBENOG VOZILA

, Pula, 06,travnja 2005 Fotografije koje cete vidjeti govore više od tisucu rijeci. Vozilo nam je jednostavno bilo neophodno za daljnji rad. Sve dosadašnje akcije obavljale su se iskljucivo osobnim vozilima naših volontera što iziskuje puno više davanja i nepotrebnih komplikacija. Vozilo je došlo u prave ruke, pravim osobama, odnosno našim clanovima koji ce zahvaljujuci vozilu imati bolju i kvalitetniju skrb. Svim donatorima, dobrovoljcima, osobama koje su doprinjele pri nabavi i primopredaji jedno veliko, veliko HVALA.

pogledajte više


POSJETILI SMO – PREPORUCUJEMO! IDEALNO ZA OSOBE NA KOLICIMA -OSOBE SA INVALIDITETOM

Igrom slucaja dospjeli smo u sam raj na zemlji, Motel Ježevo Jug. Kao da smo ga sami izmisli, kao da ga je netko za nas osmislio, sve u njemu “paše” i odgovara svima koji tamo borave. Hrana, smještaj, osoblje, ambijent, sve odlicno. Za sve one koji putuju u Zagreb ili dalje ljepom našom, prolaze, preporucujemo “zaustavite se”.

pogledajte više


NA GLAZBENO SCENSKOJ PRIREDBI POVODOM PETE GODIŠNJICE USTANOVE 06.05.2005.

Dom za osobe s cerebralnom paralizom Pula, Budicinova 23, ugostio je mnogobrojne uzvanike, drage goste, cjecu, roditelje, sponzore, donatore, predstavnike vlasti, sve one koji vole i pomažu radu Doma za cerebralnu paralizu. U Domu se svakodnevno zbrinjavaju, školuju, rehabilitiraju i borave djeca sa podrucja cijele Istarske Županije, imaju organizirani prijevoz dolazka i odlazka. Iako se zove Dom za cerebralnu paralizu, taj je Dom nešto puno više, u njemu brinu i skrbe za djecu i sa drugim dijagnozama-bolestima pa tako i distrofiji-neuromuskularnim bolestima. Školu i terapiju u Domu pohada šestoro naše oboljele djece za koje osoblje Doma brine.

pogledajte više


ANELIDI

30. travnja 2005, naši ANELIDI, u Pulskoj ARENI, slave 40 – godišnjicu svoga stvaralacko- umjetnickoga rada. Želja organizatora je da se ARENA napuni, dovede bezbroj gostiju, a fešta ostane zauvijek u nama. Organizacijski teret preuzela je Agencija “AVENUE” iz Pule, na celu sa Gosp. Vladom Orlic. Cijeli projekat izuzetno je zahtjevan I traži jako puno osobnih odricanja svih aktivno ukljucenih osoba. Dio sredstava od prihoda koncerta – spetakla, zahvaljujuci humanosti organizatora odnosno samih ANELIDA, odlazi za pomoc osobama oboljelim od distrofije - neuromuskularnih bolesti, sa podrucja Istarske Županije, odnosno našem Društvu distroficara Istre, jedinoj “instituciji” na podrucju naše Županije koja se o takvim osobama I brine. Nemoramo posebno naglašavati koliko nam to znaci, da ce sredstva doci na pravo mjesto i biti utrošena na najbolji moguci nacin, odnosno za naše oboljele clanove.

pogledajte više


SUSTAVI ZA OSOBE SA INVALIDITETOM U PROMETU Ortopedija RADL d.o.o.

07.travnja 2005, posjetili smo I razgledali ortopediju RADL, na celu sa direktorom Gosp. Robertom Juric. RADL ortopedija Austrijska je tvrtka koja na podrucju naše republike Hrvatske djeluje vec punih pet godina a svojom je kvalitetom I povoljnim proizvodnim programom, na vrhu ortopedija koje bi mi kao Društvio preporucili. Iznenadile su nas inovacije koje oni kao ovlaštena kuca pružaju. Veliki dio razgledanih pomagala koji pomažu pri upravljanju vozilom kao da su specijalno namijenjeni za nas distroficare – osobe oboljele od neuromuskularnih bolesti.

pogledajte više


HEKUP / 07.travnja 2005, Zagrebacki velesajam, Kongresna dvorana Petnaesti Okrugli stol, HENDIKEPIRANI U PROMETU – HEKUP “2005” TEMA: Povecanje mobilnosti osoba s invaliditetom u ozracju evropskih integracija

15. po redu HEKUP u organizaciji, SOIH-a, krovne organizacije svih Saveza, vizija je Konvencije i provodenje Projekta “ ZAJEDNO ZA PRISTUPACNU HRVATSKU” i stvoriti predujvete za izjednacavanje mogucnosti osoba sa invaliditetom I sprecavanje diskriminacije bilo koje vrste i po bilo kojem osnovu. Organizacija je kao I uvijek bila na visokom nivou, informacije koje smo dobili biti ce dobro iskorištene za naš daljnji rad. Naše društvo aktivno je ucestvovalo u radu okrugloga stola.

pogledajte više


POSJET PREDSJEDNIKU EAMDE I PREDSJEDNIKU SAVEZA DRUŠTAVA DISTROFICARA SLOVENIJE

29. 03. 2005., naša se delegacija uputila u jednodnevni radni posjet našim slovenskim prijateljima, "distroficarima iz sosednje dežele". Radni posjet zajednicki je organiziran sa našim Savezom društava distroficara Hrvatske, tocnije, Gosp. Tomislav Goll, dopredsjednik našega Saveza i dopresjednik EAMDE. Cilj posjet bio je radni u smislu organizacije Evropske konferencije o neuromuskularnim bolestima koja ce se održatu u Zagrebu od 23-25.rujna.2005, i sporazuima o suradnji izmedu dviju društava, našega DDI i slovenskoga Društva distroficara. Prvi konkretniji potez biti dolazak slovenske delegacije na naš "2 skup distroficara Istre", 24-26-lipnja.2005, Istarske toplice, na kojem ce prisutvovati i predsjednik EAMDE, Gosp. Boris Šoštaric, osobno. Dan je protekao i u obilasku BORI BIROGRAFIKE, ponosa Društva distroficara Slovenije, firme koja je u njihovu vlasništvu i zapošljava oko stotinjak osoba od toga polovici osoba sa invaliditetom, distroficara. Prihodi birografike mogu se opisati, kupnjom dodatnoga poslovnog prostora u visini od MILIJUN EURA, mislimo da to govori samo za sebe dovoljno. U posjedu umaju 9 kombija koji voze po cijeloj Sloveniji, praceni su satelitskim sistemom, a organizira ih služba za prevoz osoba sa invaliditetom. Dojam iz Slovenije ostaviti ce veliki pecat u nama iz razloga što tako nešto nama u R.H. nece biti omoguceno još godinama. Evo nekoliko fotki koje bi trebale prijenjeti dio našeg susreta- doživljaja, uz pozdrav, Na svidenje tovariši ! Predsjednik i dopresjednik EAMDE (Evropskoga Saveza distroficara), Boris Šoštaric i Tomislav Goll

TV NOVA GOSTOVANJE

27.03.2005., na sam Uskrs, naše je Društvo gostovalo na Pulskoj TV NOVA zajedno sa svojom gošcom, velikom našom prijateljicom, DR.Sonja Mikac specjalist fizijatar. Emisija "MEDICAL" trajala je u direktnom prijenosu tridesetak minuta što je nadamo se bilo dovoljno da naše clanove i simpatizere Društva i sveukupno gledateljstvo TV NOVE, detaljnjije upoznamo sa radom i smjernicama našega Društva. Trema je bila ogromna i nadamo se ne jako uocljiva. Željeli smo postici što bolju prezentaciji odnosno sliku našega rada na koji smo jako ponosni jer se rezultati koje smo mi u zadnjih šest mjeseci postigli, rade godinama. Bila je prilika na televiziji tada a i sada je da se opet zahvalimo svima onima koji doprinose radu ovoga Društva i daju jedan veliki dio svoje osobnosti za naš boljitak i bolje sutra. Posebnu car emisiji dao je telefonski poziv iz nama dragoga Slavonskoga broda od strane našeg velikoga prijatelja i humanitarca, Tomislava Goll, dopredsjednika Saveza društava distroficara Hrvatske i dopredsjednika Evropskoga Saveza distroficara (EAMDA), koji je svojim toplim rijecima podrške doprinio kvaliteti našega predstavljanja gladateljima TV NOVE. Jedno veliko iskustvo i pozitivno uvjerenje u daljnji naš rad, ostalo je iza naše emisije. Hvala Gosp. Vesni Petrovic, Gosp. Sonji Putinja i svim djelatnicima TV NOVE, koji su nam omogucili, za nas i naše clanstvo, jako važnih tridesetak minuta. Moramo naglasiti da se naša suradnja nastavlja i biti ce sve jaca i intenzivnija na obostrano zadovoljstvo. Hvala, TV NOVA!

XIII pojedinacni memorijalni šahovski turnir "SILVANO DRUŽETA"

Dana 19. ožujka, s pocetkom u 9 sati u prostorijama USŽI - Pula u Zadarskoj 40, održan je XIII pojedinacni memorijalni šahovski turnir "SILVANO DRUŽETA", na kojemu su sudjelovali i CLANOVI našega Društva distroficara Istre. Moramo posebno naglasiti da smo jedina udruga iz Istre koja je imala predstavnicu nježnijega spola, našu distroficarku Ružicu Grabovac koja je naravno kao jedina bila i najbolja u svojoj šahovskoj grupaciji. Nemoramo niti naglasiti da je svojim šarmom i elegantnošcu doprinjela kvaliteti cjelokupnoga turnira, jer svi koji poznaju našu Ružicu znaju i njezin utjecaj vedrine koji zraci svuda oko nje, ali opet sa naglaskom, nisu niti naši distroficari za odbaciti. Dobili smo dojavu da je Jutarnji List koji je naredni dan objavio reportažu sa turnira zajedno sa slikom naše drage Ružice rasprodan za nepunih desetak minuta, zašto, mislim da netreba niti pitati. P.S. Dobronamjerne šale nikada previše !

 

Posjet Prim.dr. Romaniti Rojnic, procelnici za zdravstvo socijalnu skrb i rad, Županije Istarske

Dana 04.ožujka 2005, delegacija našega Društva bila je u radnom posjetu, Prim.dr. Romaniti Rojnic, procelnici za zdravstvo socijalnu skrb i rad, Županije Istarske. Procelnici je predstavljen program i koncep našeg cjelokupnoga rada, kako dosada tako i u buducnosti. Posebnu pozornost pridodali smo "2 skupu distroficara Istre - Ususret zdravlju", Istarske Toplice, 24-26. lipnja 2005, koji je i naš prioritet ovogodišnjih aktivnosti Društva. Dr. Rojnic dala nam je pregršt korisnih i novih informacija, koje smo mi objerucke prihvatili, vecinu odmah i upotrebili, a sve za boljitak i kvalitetu naše udruge. Ostali smo ugodno iznenadeni, ljubaznošcu i susretljivošcu DR. Rojnic, a njezina ozbiljnost i razumijevanje, dodatan je poticaj našem radu. Bio je to susret koji je ostavio gomilu pozitivnih dojmova na sve prisutne. Evo jednoga od trenutaka koji ce ostati "ovjekovjecen" na radost svih nas.

 

 

POSJET SAVEZU

28. sijecnja 2005. delegacija našega Društva uputila se na put u Zagreb, tocnije u službeni posjet našem Savezu Društava distroficara Hrvatske, a posebno našem predsjedniku Saveza Gosp. Profesoru Željku Klepacu, koji se na sveopce zadovoljstvo, ponovno vratio na svoje radno mjesto, koje obavlja kao dugugodišnji volonter. Za one koji to neznaju, naš se Predsjednik uspješno oporavio od one teške bolesti, kojoj nitko ne voli spominjati ime, niti je itko želi niti sebi pa tako ni drugima. Svi koji su imali cast podijeliti jadan od trenutaka, sa našim profesorom, znajo o kakvoj se osobi radi, imogu biti samo, jako, jako ljubomorni, jer takav se covjek rada samo jedanput u tisucu godina. Podrška Saveza našemu Društvu oduvijek je bila snažna i dakako dobrodošla, pomoc i znanje, koje Savez daje našem Društvu, olakšava i pojednostavljuje cjelokupni naš rad, ali ne samo naš negoli i svih 33 clanica Saveza Društava distroficara Hrvatske.

Nikako nesmijemo isostaviti i ostali dio stalno prisutne ekipe u prostorijama Saveza, naša draga, Gosp. Blaženka Kobilar i živuca legenda, covjek koji je san svakog distroficara, kao pratnja, naš Miško, Gosp. Mijo Bašic. U dvosatnom prijateljskom raspoloženju, razgovoru, razmijenjeno je pregršt informacija i dogovorila se medusobna daljnja aktivna suradnja, na obostrano zadovoljstvo, a meni osobno ostao je neopisivi osjecaj vidjeti „našeg Predsjednika“, ponovno u elanu, ponovno „NAŠ“. Završiti cu ovu reportažu jednom kratkom, ali istinitom anegdotom, koja je nastala u najtežim životnim trenutcima našeg dragog Predsjednika Gosp. Klepaca;

-vrijeme vecere, zvoni telefon;
RIJATELJ – Bok Željko, kako si,
ŽELJKO - Bok, dobro, hvala na pitanju,
PRIJATELJ – Što ima novoga, što se radi,
ŽELJKO - Eto, ništa posebno, upravo „hranim jastoga“!

Ova prica neka bude primjer, svima onima sa kojima se životna sudbina poigrala i svim ostalima kada klonu duhom, kada im sve jednostavno stane a kraj se nazire tek negdje u daljini.

Predsjednik Društva Davor Komar

Vodič za OSI u IŽ

vodić za osi Istarske županije