PODJELA PRIGODNIH POKLON PAKETA

 

o Ho, ho, hoOO, dragi prijatelji našeg i vašeg Istarskog gena! ovo je priča koju moram podijeliti s vama. Dana 01. prosinca 2009. godine PRIPALA ME POSEBNA čAST dijeliti prigodne božićno – novogodišnje poklon paketiće svim članovima Društva distrofičara Istre. bila je to super prilika da i velikom broju prijatelja i simpatizera DDI-a dodijelim pokoji ''poklončić'' ! pakete sam najprije počeo dijeliti u prostorijama samog Društva…

pogledaj višeFORUM MLADIH DISTROFIČARA HRVATSKE

 

Dvanaest mladih predstavnika Društva aktivno je učestvovalo na prvom Forumu mladih distrofičara Hrvatske u Vukovaru u organizaciji Saveza društava distrofičara Hrvatske čija smo članica. Forum mladih distrofičara SDDH –a održao se je od 11. – 13. prosinca 2009. godine u Vukovaru, u hotelu Lav.

pogledaj višeOBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA LJUDSKIH PRAVA

 

Gospođa Nataša Vujević iz Šišana pokraj Pule, dobitnica je prve zahvalnice Društa dodijeljene za očuvanje ljudskih prava osoba oboljelih od mišićne distrofije – neuromuskularnih bolesti.

pogledaj višeSOS TELEFON ZA OSOBE S INVALIDITETOM U ISTARSKOJ ŽUPANIJI – RAD I STATISTIKA

 

Pripremila: Ružica Grabovac - Koordinatorica SOS telefona za osobe s invaliditetom u Istarskoj županiji - dopredsjednica Društva distrofičara Istre i dopredsjednica SOS telefona Istarske županije

pogledaj višeDODJELA DIPLOMA POLAZNICIMA 'IT CENTRA ZA 'OSI' PULA'
- INFORMATIČKI TEČAJ ZA OSOBE S INVALIDITETOM

 

Koristeći prigodu obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava - 10. prosinca 2009. godine u prostorijama Društva, održana je svečana manifestacija dodjele dvanaest diploma uspješnim polaznicima druge grupe informatičkog tečaja u IT CENTRU ZA 'OSI' PULA.

pogledaj višeFORUM POSLODAVACA ISTARSKE ŽUPANIJE O ZAPOSLJAVANJU 'OSI' PULA

 

Nakon uvodnih riječi organizatora prikazan je film o zapošljavanju 'OSI'- "Um iznad predrasuda". Slijedio je prikaz poticajnih mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i poticajnih mjera Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje 'OSI'

pogledaj višeDOČEK ZLATNE JELENE VUKOVIĆ

 

doček prvakinje svijeta u bacanju diska i bronce u bacanju kugle u prostorijama Društva distrofičara Istre - 03. prosinca 2009. Godine

pogledaj višePOTPISIVANJE POVELJA O PARTNERSTVU I SURADNJI

 

26. studenog 2009. godine u prostorijama Društva, održala se svečana manifestacija potpisivanja Povelja o partnerstvu i suradnji našeg Društva distrofičara Istre sa deset prijateljskih udruga i ustanova sa područja Republike Hrvatske. više…

pogledaj višeZIMSKA ŠKOLA ZA MLADE S INVALIDITETOM, ZADAR

 

Članovi Kluba mladih distrofičara Istre bili su sudionici "Druge zimske škole za mlade s invaliditetom koji traže posao" u organizaciji Udruge za mlade i studente Primorsko-goranske županije 'ZNAM' u Zadru od 21. do 28. 11. 2009. godine. Projekt je financiran od strane Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

pogledaj višeDVODNEVNA KONFERENCIJA "ŽENE PREDLAŽU POLITIKU RAVNOPRAVNOSTI SPOLOVA"

 

Na dvodnevnoj konferenciji "Žene predlažu politiku ravnopravnosti spolova" održanoj 20. i 21. studenog 2009.u Puli, u hotelu Histria, osamdesetak žena iz političkih stranaka, nevladinih udruga, županijskih i lokalnih povjerenstava za ravnopravnost spolova raspravljale su, dopunjavale i mijenjale te potpisale sadržaj prijedloga Politike ravnopravnosti spolova Istarske županije, koji se kasnije uputio Istarskoj županiji na usvajanje.

pogledaj višeHOSPICIJ I PALIJATIVNA SKRB U ISTARSKOJ ŽUPANIJI

 

Liječnici dr. Tomislav Peharda i dr. Dragan Trivanović izlagali su na temu Psihološke potpore u terminalnom stadiju bolesti. O povijesti Hospicijskog pokreta u Hrvatskoj i Palijativnoj skrbi u Istri i u Puli izlagali su doktor i doktorica Marković i gospođa Irena Grahovac.

pogledaj višeLIONS KLUB POREČ – 12 HUMANITARNI BAL

 

Uz prisustvovanje više od 100 sudionika iz Rijeke, Pule, Novigrada i Poreča i uz obilje zabave i plesa organizirana je aukcija slika i fotografija Porečkih likovnih umjetnika i fotografa kao i bogata lutrija.

pogledaj višeDONACIJA ČEKA PULJANKE

 

Zahvaljujemo Puljanci ! Članovi Društva distrofičara Istre

pogledaj višeREDOVNA GODIŠNJA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA DRUŠTVA

 

Redovna godišnja izvještajna Skupština Društva održana je dana 10. studenoga 2009. godine, u prostorijama Hotela Histria u Puli. Nakon službenog otvaranja sjednice Skupštine i usvajanja Poslovnika o radu Skupštine, uslijedio je prijedlog, biranje i verifikacija radnog predsjedništva i radnih tijela Skupštine (verifikacijska komisija, ovjerovitelji zapisnika i zapisničar) te izvještaj verifikacijske komisije o prisutnosti članova na Skupštini.

pogledaj višePILOT PROJEKT NA PODRUČJU MIŠIĆNE DISTROFIJE
- NEUROMUSKULARNIH BOLESTI

 

U prostorijama Društva održalo se cjelodnevne radionice - Pilot projekt na području neuromuskularnih bolesti po nazivom - "VJEŽBAMA DISANJA DO BOLJEG ZDRAVLJA OSOBA OBOLJELIH OD NEUROMUSKULARNIH BOLESTI". Radionice su 'tekle' pod stručnim vodstvom gospodina Dina Debeljuha (većini poznatiji kao nekadašnji saborski zastupnik) i dvoje asistenata iz Hrvatske Udruge "Umijeće življenja".

pogledaj višeU POSJETI ŠKOLAMA

 

Tradicionalno obilježavajući Tjedan mobilnosti od 16.-22. rujna, 3. prosinac - Međunarodni dan osoba s invaliditetom, 5. prosinac - Međunarodni dan volontera i 10. prosinac - Međunarodni dan ljudskih prava, naše Društvo u sklopu svojih redovitih aktivnosti, organizirano obilazi - posjećuje učenike osnovnih i srednjih škola.

pogledaj više14. HRVATSKI SIMPOZIJ O OSOBAMA S INVALIDITETOM

 

U organizaciji Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH u Puli od 05.-07. listopada 2009. godine održan je 14. Hrvatski simpozij osoba s invaliditetom u suradnji s Istarskom županijom, gradom Pula i našim Društvom distrofičara Istre.

pogledaj višeHRVATSKA REGATA ZA PARAOLIMPIJSKU KLASU 2.4 "PULA OPEN"

 

Od 24.-25. listopada 2009. godine u Puli se pod pokroviteljstvom Hrvatskog paraolimpijskog odbora održala jedina hrvatska regata za paraolimpijsku klasu 2.4 "Pula open". Nastupilo je 11 natjecatelja iz Italije, Mađarske i Hrvatske. Nakon tek jednog plova jedrenog u subotu po slabom vjetru, u nedjelju je istočni vjetar brzine do 10 čvorova omogućio čak tri plova.

pogledaj višePREZENTACIJA ISTARSKOG GENA BROJ 3

 

U kratkim crtama ovo treće prezentirano glasilo Društva opisuje rad našeg Društva distrofičara Istre u proteklih 35 godina rada i postojanja. Prezentaciji glasila prisustvovalo je mnoštvo prijatelja i simpatizera našeg Društva ali i veliki broj javnih medija.

pogledaj više39. GENERALNA GODIŠNJA SKUPŠTINA EAMDA-e

 

Na konferenciji EAMDA-e, European Alliance of Neuromuscular Disorders Associations koja se u Beogradu održala po prvi puta, predstavnici iz 14 zemalja Europe razmatrali su najnovija genetska istraživanja u oblasti neuromuskularne distrofije i prenatalne dijagnostike, respiratornih problema i rehabilitaciji, kao i o prevenciji same bolesti.

pogledaj višeKAMP MLADIH – TANDEM

 

PROJEKT DRUŠTVA CRVENOG KRIŽA ISTARSKE ŽUPANIJE, DRUŠTVA DISTROFIČARA ISTRE I UDRUGE SLIJEPIH ISTARSKE ŽUPANIJE - TANDEM je trodnevni ljetni kamp mladih svih triju udruga koji je održan u Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih u Premanturi.

pogledaj višeINTEGRACIJA DISTROFIČARA ISTRE

 

Projekt 'Integracija distrofičara Istre' u cijelosti nadopunjuje sadržaje koji su u nadležnosti Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i pruža osobama oboljelim od mišićne distrofije – neuromuskularnih bolesti sa područja naše županije ispunjenje njihovih specifičnih potreba. Projekt je u potpunosti usklađen sa provođenjem Nacionalne strategije jedinstvene politike za osobe s invaliditetom za Republiku Hrvatsku.

pogledaj više35. GODINA RADA I AKTIVNOSTI DRUŠTVA DISTROFIČARA ISTRE

 

Kako bi Istarska županija postala prva županija u Hrvatskoj koja je sve svoje osobe s invaliditetom opremila potrebitim ortopedskim pomagalima, Društvo je u mjesecu veljači 2009. godine započelo akciju podjele ortopedskih pomagala (invalidska kolica, invalidske hodalice, bolnički kreveti (klasični, električni i hidraulični), štake) svim osobama s invaliditetom u Istarskoj županiji koje navedena pomagala i potrebuju.

pogledaj višeMAMOGRAFIJA I GINEKOLOŠKI PREGLEDI ZA SVE ŽENE S INVALIDITETOM S PODRUČJA ISTRASKE ŽUPANIJE

 

Na inicijativu dopredsjednice našeg Društva, gospođe Ružice Grabovac (desno), u zajedništvu sa Savezom udruga osoba s invaliditetom Istarske županije, a u suradnji i uz financijsku potporu Istarske županije, nakon dvije godine ponovno su organizirani mamografski pregledi za sve žene s invaliditetom, članice sedam udruga Saveza. Za sve žene organiziran je prijevoz vozilima našeg Društva od njihova doma do bolnice Pula i natrag i to potpuno besplatno, na ženama je bilo samo da se odluče.

pogledaj više7. i 8. HRVATSKI SKUP OSOBA S NEUROMUSKULARNIM BOLESTIMA

7. i 8. Hrvatski skup osoba s neuromuskularnim bolestima

pogledaj više21. SVIBANJ - HRVATSKI NACIONALNI DAN OSOBA OBOLJELIH OD NEUROMUSKULARNIH BOLESTI

21. svibanja Društvo je obilježilo pod pokroviteljstvom Saveza društava distrofičara Hrvatske – SDDH, potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti gospođe Jadranke Kosor i Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH na čelu s predsjednikom, gospodinom Zorislavom Bobušem.

pogledaj višeBKOSIZ ZA GEN

Državno prvenstvo u boćanju za osobe s invaliditetom započelo je 1. kolom prvenstva u Slavonskom Brodu - 27.-28.02.2009. Zatim je uslijedilo Državno prvenstvo u parovima i ekipama u Sibeniku od o6.-08.03.2009. gdje su naši boćari osvojili dva druga ekipna mjesta, te treće i četvrto kolo Državnog prvenstva i Prvenstvo Istarske županije u Domu uportova u Puli 18.04.2009. Ekipa Boćara Istrijane osvojila je drugo mjestu na županijskom nivou. U boćanju se okušala i dogradonačelnica Pule.

pogledaj višeDODJELA ZLATNE PLAKETE NAJBOLJOJ MAMI NA SVIJETU 2008. GODINE

Tradicionalno odlukom Predsjedništva Društva naše Društvo distrofičara Istre dodjeljuje godišnju „ZLATNU PLAKETU ZA  NAJBOLJU MAMU NA SVIJETU“. Na prijedlog članova Društva jednoglasnom odlukom, najboljom mamom na svijetu za 2008. godinu, proglašena je gospođa Mira Momić iz Kolombere pokraj Višnjana.

pogledaj višeSREBRNA PLAKETA GRADA BUZETA ZA 2008. GODINU DAVORU KOMARU

Povodom dana grada Buzeta, za zasluge u humanitarnom djelovanju na području Buzeta, predstavnici Grada uručili su srebrnu plaketu Grada Predsjedniku našega Društva gospodinu Davoru Komaru.

pogledaj višeDONACIJE ČEKOVA DRUŠTVU

Donacije čekova Društvu

pogledaj više


OSTALE DONACIJE

Donacije ortopedskih pomagala, osobnih računala i ostalog Društvu

pogledaj više


INTEGRACIJA DISTROFIČARA ISTRE

Trogodišnji program - Integracija distrofičara Istre uz Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, kao službeni partneri programa financijski podržavaju Istarska županija i Grad Pula. Trogodišnji program – Integracija distrofičara Istre – u potpunosti je usklađen sa provođenjem Nacionalne strategije jedinstvene politike za osobe s invaliditetom Republike Hrvatske i u cijelosti nadopunjuje sadržaje koji su u nadležnosti Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i pruža osobama oboljelim od mišićne distrofije sa područja naše županije ispunjenje njihovih specifičnih potreba.

pogledaj više


DODJELA 26 DIPLOMA POLAZNICIMA - IT CENTRA PULA ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Provedbom ovog projekta 52 prijavljene osobe s invaliditetom s područja Istarske županije razvrstani u tri po vlastitom izboru odabrane grupe (Specijalist poslovne informatike, Sistemski i mrežni administrator, Samostalni knjigovođa), dobilo je priliku potpuno besplatno steći specijalističko informatičko obrazovanje potrebno za zapošljavanje sa svjetski priznatim certifikatom i upisom zvanja u radnu knjižicu, te završiti radionicu o proaktivnom traženju posla.

pogledaj više


TERAPIJSKO JAHANJE ČLANOVA DDI "RANČ BARBA TONE" - MANJADVORCI

Na proljeće i u jesen Društvo organizirano provodi terapijsko jahanje članova.  Terapijsko jahanje najbolji je lijek za nas osobe oboljele od neuromuskularnih bolesti.Jahanje na konjima zanimljivo je i posjetiteljima i javnim medijima koji prate jahanje osoba s invaliditetom.

pogledaj više


JANOŠ KORODI 1984.-2009.

 

Dragom Janošu, prijatelju i članu DDI-a.
U ime članova Društva distrofičara Istre i u moje osobno ime, tvojim roditeljima, tvojoj braći i sestri i cijelo rodbini iskreno saučešće.
Sigurno ćeš se nasmijati kada kažem da si nam ponovno zapaprio iskazavši svoju posljednju želju da Mi iz Društva kažemo koju riječ za tebe.

in memoriam


KLUB MLADIH DISTROFIČARA ISTRE

O aktivnostima Kluba

pogledajte više


OKRUGLI STOL NA TEMU PRAVA I OBVEZE ŽENA S INVALIDITETOM

informatičko tehnološki centar

U sklopu svečanosti međunarodnoga Dana žena, Društvo distrofičara Istre i suorganizator Savez udruga osoba s invaliditetom Istarske županije, uz suradnju i potporu Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Istarske županije, Grada Pule i SOIH-a - Zajednice Saveza osoba sa invaliditetom Hrvatske, dana 04. ožujka (srijeda) 2009. godine, sa početkom u 11.00  sati u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice Pula održan je Okrugli stol na temu Prava i obveze žena s invaliditetom.

pogledajte više


OSOBNI ASISTENTI

informatičko tehnološki centar

Osobni asistent produžena je ruka našim oboljelim članovima - korisnicima projekta i pruža pomoć pri osobnoj higijeni korisnika, održavanju higijene stambenog prostora korisnika, kućanskim poslovima, pomoć u aktivnostima svakodnevnog života ovisno o fizičkim potrebama korisnika, pratnja i pomoć u socijalnim aktivnostima korisnika, te ostale aktivnosti od važnosti i interesa samih korisnika.

pogledajte više


ISTARSKI GEN U POSJETI ČLANOVIMA

informatičko tehnološki centar

Sve članove Društva posjećuje se minimalno dvaput godišnje, dok se određeni dio članstva posjećuje u mnogo više navrata. Posjete članovima vrši se grupno sa prigodnim poklon paketima i literaturom.
Prikazane posjete članovima redovita je aktivnost Društva. Upravo zahvaljujući kućnim posjetama, direktnim kontaktom na terenu rješava se najveći broj problematike članova DDI.

pogledajte više


POSJETE ŠKOLAMA

informatičko tehnološki centar

Tradicionalno obilježavajući Međunarodni tjedan mobilnosti – 16.-23. rujan, 3. prosinac - Međunarodni dan osoba s invaliditetom, 5. prosinac - Međunarodni dan volontera i 10. prosinac - Međunarodni dan ljudskih prava, naše Društvo u sklopu svojih redovitih aktivnosti, organizirano obilazi - posjećuje i zove u posjet učenike osnovnih i srednjih škola.
Osnovna škola Vidikovac - Pula, Osnovna škola Veli vrh  - Pula, Osnovna škola Monte Zaro - Pula i Srednja medicinska škola - Pula, gosti su ovog broja Istarskoga Gena.

pogledajte više


IZBORNA SKUPŠTINA SOIH-a (ZAJEDNICE SAVEZA OSOBA S INVALIDITETOM HRVATSKE)

informatičko tehnološki centar

Dr. Zorislav Bobuš ponovo na čelu SOIH-a

pogledajte više


SOS ZA OSOBE S INVALIDITETOM

informatičko tehnološki centar

U prostorijama Društva prezentiran je zajednički projekt Društva distrofičara Istre i SOS telefona Pula - ''SUBOTOM U 15''.
U sklopu projekta predstavljen je jedini specijalizirani  - potpuno besplatni (iz svih linija mobilne i fiksne) SOS telefon za osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj, koji je započeo s radom 01. siječnja 2009. godine na tajnoj lokaciji.
Svaku subotu u vremenu od 15.00 do 17.00 sati, svim osobama s invaliditetom u Istarskoj županiji dostupan je besplatni SOS telefon 0800 84 84 na kojemu rade educirane osobe s invaliditetom.

pogledajte više


OSTALE AKTIVNOSTI

informatičko tehnološki centar

Ostale aktivnosti društva

pogledajte više


SLIKA VIŠE OD TISUĆU RIJEČI

informatičko tehnološki centar

Slike govore same za sebe...

pogledajte više


Vodič za OSI u IŽ

vodić za osi Istarske županije