UKRATKO O NAMA

Društvo distrofičara Istre, od samog svog  osnutka, 11. listopada 1974, okuplja i brine o osobama oboljelim od neuromuskularnih bolesti. Svojim radom i postignućima Društvo je u samom vrhu po organiziranosti u osnovnim djelatnostima sličnih udruga, kako na području naše Istarske Županije, tako i na području cijele Republike Hrvatske.

Društvo distrofičara Istre dobrovoljna je, nestranačka, nevladina, socijalna udruga građana. Društvo nema zaposlenih djelatnika, cijeli rad zasniva se na volonterstvu dobrih ljudi, koji bezuvjetno daju veliki dio sebe za naše oboljele. Društvo djeluje na području cjele Istarske Županije, gdje je i registrirano pri Uredu za državnu Upravu, a članica smo Saveza Društava Distrofičara Hrvatske i članica IFUOSI- Istarskog Foruma udruga osoba s invaliditetom.

Ciljevi i zadaci Društva;  

  1. pomoć, skrb i zaštita oboljelih a isto tako i njihovih bližnjih, obitelji, prijatelja, osoba  koje pripomažu kvalitetnijem životu naših članova,
  2. potiče osnivanje i razvoj ustanova za odgoj i obrazovanje, profesionalno osposobljavanje i socijalno zbrinjavanje oboljelih,
  3. praćenje, razmatranje i analiziranje primjene propisa za područje prevencije invalidnosti,  
  4. nabavka  i pripomoć pri nabavci ortopedskih pomagala,
  5. bliska suradnja sa javnim medijima, a sve u smislu bolje informiranosti i socijalizacije naših članova i cjelokupnog pučanstva,
  6. organizacija društvenih, kulturnih, zabavno – rekreativnih i sportskih aktivnosti članova, itd..

ČLANOVI sukladno Statutu Društva mogu biti;

  • redovni ČLANOVI,  (oboljeli),
  • pomažući ČLANOVI, (roditelji, staratelji, prijatelji,itd.),
  • počasni ČLANOVI, (osobe koje su svojim radom i osobnošću doprinijele i pripomogle  Društvu na neki poseban i jedinstven način).

Aktivnosti našega Društva protežu se tijekom cijele godine, i potrebno je jako puno volje i rada, osobnih odricanja svih vodećih ljudi, volontera, da bi se sve naše ideje sprovele u stvarnost, od organiziranja ljetovanja naših članova, skupova – druženja, suradnje sa srodnim udrugama diljem lijepe naše, aktivnoga sudjelovanja u svim dosadašnjim aktivnostima koje organizira naš Savez Društava distrofičara Hrvatske, obavezan minimalno jednogodišnji posjet svakome članu osobno sa prigodnim darovima, i još puno, puno ostaloga ali ne manje bitnoga.

Društvo distrofičara Istre otvoreno je za sve dobronamjerne i pozitivne osobe, ljude, koji žele biti naši prijatelji i podupiru naš rad, objeručke prihvaćamo svaku sugestiju, svaki komentar, bio on dobar ili loš. Sve što nas moralno obogaćuje i čini sretnima, i čini jednake Vama, pažnja je i dobrota, upravo Vas posjetitelja našeg Web portala, koji ovo sada čitate i koji ćete o nama prenijeti glas podrške i dobre namjere.

Ugodno druženje, surfajući našim stranicama želi Vam Predsjedništo Društva!

Vodič za OSI u IŽ

vodić za osi Istarske županije