DDI
DRUŠTVO DISTROFIČARA ISTRE
SOCIETÀ DISTROFICA ISTRIANA
U veljači smo započeli mjesec s nizom inspirativnih radionica kuhanja koje su obogatile našu svakodnevicu i osvojile naša srca novim okusima i receptima. U ulozi glavnog šefa u kuhinji, naša draga članica Ljerka Hrkač pokazala je svoje majstorstvo i vodila nas kroz kulinarsku avanturu punu iznenađenja i užitka. S nama je podijelila svoje tajne stvaranja savršenih slatkih i slanih jela, a posebno nas je oduševila njezina pita od sira s grožđicama, koja je bila prava poslastica za naše nepce. Osim toga, u našim loncima se krčkala i prava istarska maneštra, koja nas je svojim bogatim okusom odvela na putovanje kroz tradiciju i kulturu našeg podneblja.
Na sljedećoj radionici, naša vrijedna djelatnica Ivana Peršić zajedno s članovima udruge odlučila se za pripremu ukusnih rolica sa sočnim mesom i mirisnom rižom. Osim toga, naša kuharska ekipa nije propustila priliku pripremiti i cvjetaču zapečenu sa sirom, čime su nas osvojili jednostavnošću i istovremeno bogatstvom okusa ovog jela. Kruna cijele radionice bila je domaća juha od povrća, koja je svojom toplinom i aromom zagrijala naša srca i duše.
Svaki trenutak proveden u kuhinji bio je prilika za učenje, dijeljenje iskustava i stvaranje nezaboravnih trenutaka zajedništva. Uživali smo u svakom zalogaju, osjećajući zahvalnost prema svim našim vrijednim članovima koji su svojim trudom i ljubavlju uložili u pripremu ovih ukusnih jela. Neka nam svaka naredna radionica bude prilika za nova otkrića i uživanje u čarima kulinarske umjetnosti.
Osim što smo uživali u ukusnim jelima, ove radionice su nam pružile priliku da zajedno naučimo nove kulinarske tehnike i savjete koji će obogatiti našu svakodnevnu prehranu. Nadamo se da će ova iskustva potaknuti još više članova naše udruge da se pridruže budućim radionicama i zajedno s nama istraže čarobni svijet gastronomije. Dobar nam tek!